Til at starte med vil jeg godt lige fortælle lidt om mig selv og derved også hvad der har givet min inspiration til min nyeste volierer.

Jeg har haft fugle siden jeg var ca. 13 år gammel, er i skrivende stund 31. Så godt halvdelen af mit liv.

Jeg startede med en lille voliere hjemme ved min far med lidt kanariefugle, senere lidt sangparakitter og lidt forskellige græsparakitter.

Da jeg flyttede hjemmefra var der ikke så meget tid til fugle. Men jeg havde dog mulighed for at have en voliere ved min mor, hvor jeg også havde kanariefugle og rødbrystet græsparakitter. Det var her jeg også lavede mit først opdræt, som jeg tog med på udstilling hvor jeg vandt vandrepokal i græsparakit opdræt.

Da jeg blev udlært elektriker og begyndte at tjene nogen flere penge, gik der ikke lang tid, før jeg fandt mig et hus, hvor jeg så kunne få mine egne volierer.

De første volierer, jeg fik bygget, blev bygget, imens jeg gik med et ødelagt korsbånd i knæet. Jeg måtte ikke komme på arbejde, igen før jeg var helt rask. Så der blev min første voliere lavet færdig. Volieren var på det tidspunkt beregnet til australske parakitter, hvilket også er de fugle, jeg har haft i de fleste år. Jeg har lavet opdræt på mere eller mindre alle dem, jeg har haft.

I løbet af 2012 havde jeg næsten fået skiftet alle min parakitter ud til frugt- og insektædere. Jeg kunne se, at med denne type fugle havde jeg mulighed for at lave nogen volierer som kunne beplantes. Så i løbet af efteråret 2013 gik jeg med tankerne om, at jeg ville lave en ny voliere. Det var efter, jeg meldte mig ind i Solfuglen og kom på besøg hos nogen af deres medlemmer, jeg fik den endelig idé til min nye voliere. Foran det første voliereanlæg var der en græsplæne på godt 60 kvm. En græsplæne som jeg var meget træt af at skulle slå om sommeren, da jeg ikke ville forstyrre eventuelle fugle, som lå på rede. Så jeg besluttede mig for at lave hele området til voliere.

Jeg gik så med tankerne om, hvordan jeg ville lave det den her gang. Det gamle anlæg var lavet i træ, men ikke noget som man sådan lige kunne pille ned og tage med sig hvis man skulle flytte. Og da mine fremtids planer er at finde et nedlagt landbrug med plads til større volierer, ville jeg denne gang lave noget som kunne tages med derfra. Jeg begyndte at undersøge mulighederne og var kort inde på, at det skulle være en Randers Voliere. Men det blev for dyrt. Valget faldt på alu profiler, som jeg så selv skulle samle, hvilket ikke betød det helt store for mig. Jeg valgte at alu profilerne skulle være mørke grønne da det ville falde bedre ind med baggrund. Af tråd valgte jeg en plastbelagt tråd i mørkegrøn. Igen fordi det falder ind med baggrunden, så man bedre kan se fuglene.

Vinteren 2013/2014 blev der så gravet ud til sokkel. Når jeg bygger voliere, vil jeg altid have noget ned i jorden så rotter og andre rovdyr ikke kan grave sig ind i volieren. Jeg fik en lokal entreprenør til at grave 1 meter ned i jorden hele vejen rundt. Da han var færdig, fik jeg lagt en almindelig voliere tråd ned i jorden og fik det hele dækket til igen. Derefter begyndte arbejdet så med at få støbt en sokkel. Den blev lavet af fundament blokke og beton. I mellem tiden fik jeg hentet alu profilerne samt tråden. Da soklen var tør, var det ellers bare at gå i gang med at lave rammer af alu profiler, som så bare skulle skrues sammen.

Inden jeg begyndte at samle rammerne, gik jeg over og snakkede med naboen for at høre, hvad han ville sige til at volieren blev 3 meter høj. Det var dog ikke noget han blev så glad for, men sagde det var okay. Så for at være sikker på at vi stadig kunne have et godt naboskab, valgte jeg kun at lave volieren 2,2m høj i næsten hele volieren. Dog det stykke som var længst væk fra ham blev det 3 meter høj. Jeg er den dag i dag glad for, at jeg valgte dette. Jeg kan se at alle mine fugle nyder at komme op og sidde i det stykke som er 3 meter høj.